Лингуини с рачешко и чили
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2633
Пикантни спагети с лека запръжка.
Необходими продукти:
- 400 г месо от раци
- 400 г лингуини
- 2 малки люти червени чилита, фино нарязани
- 3 скилидки чесън, фино нарязан
- сокът на 1 голям лимон
- зехтин
- бучка масло
- едра сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете голяма тенджера с вода на котлона и изчакайте да заври. Прибавете щипка сол и пастата. Разбъркайте и сложете капака. Оставете да заври отново и варете лингуините до степен ал денте.
2. Запържете чесъна в малко зехтин и масло и добавете половината нарязано чили. Пържете още 2 мин.
3. Отцедете пастата и я сложете в тигана с чесъна и чилито. Прибавете рачешкото, лимоновия сок, сол и пипер на вкус.
4. Поръсете с хубав зехтин и нарязано чили и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ