Регистрация

Лингуини с брюкселско зеле

Лингуини с брюкселско зеле
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3990

Паста със зеленчуци и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 шепи брюкселско зеле, разрязано на половинки, изчистено от сърцевината и нарязано на тънко
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 2 резена бекон, нарязан на малки парченца (макар че най-хубаво е с прошуто)
  • 1 порция лингуини, сготвени (запазете част от водата, в която са вряли)
  • зехтин
  • морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • лимон за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Докато кипне водата за пастата, пригответе останалото.

2. Запържете бекона, така че да остане все пак мек. Извадете го от тигана и излейте излишната мазнина.

3. Прибавете малко (може би около ¼ ч.л.) олио и добавете чесъна. Запържете го докато усетите аромата (наклонете тигана, за да запържите чесъна в събраното в ъгълчето олио, така че да не прегори).

4. Прибавете брюкселското зеле, сол пипер и изпържете.

5. Сложете пастата във врящата вода.

6. Когато пастата е сварена „ал денте”, сложете бекона, пастата и малко от водата, в която е вряла пастата към брюкселското зеле.

7. Разбъркайте леко и оставете да се постопли на котлона.

8. Прехвърлете в чиния и гарнирайте с лимон и малко прясно смлян черен пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта