Лимоново пиле с чили
Пилешки гърди с лимон.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди, без кожата
- 2 малки лимона
- 1/3 ч.ч. вода
- 3 с.л. пълнозърнесто брашно
- сол
- смлян черен пипер
- 1 малка чили чушка
- 2 с.л. зехтин Еxtra virgin
- 1 скилидка чесън, обелен и нарязан на филийки
- 1 с.л. пресен магданоз, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в голямо тенджера на средно слаб огън.
2. Поръсете всяко парче пилешко със сол и смлян черен пипер от двете страни. Оваляйте в брашното и сложете в загрятото олио.
3. Гответе около 2 мин. и обърнете от другата страна. Добавете нарязания чесън и настърганата кора на половината лимон върху пилешкото, а сока от разполовените лимони сложете в тенджерата. Добавете водата, магданоза и чилито.
4. Покрийте и намалете котлона на слаб. Задушавайте докато течността намалее наполовина.
5. Махнете от огъня и изсипете в чиния за сервиране. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ