Лесна торта с бисквити и ядки
Торта с бисквити, лешници, бадеми, конфитюр и шоколадова заливка.
Бон Апети
Излъчен на 20.01.2017
Правим висока торта с хрупкави блатове, в които не се слага брашно. Много яйца се разделят на белтъци и жълтъци. Първо разбиваме жълтъците с какао на прах, пудра захар, ванилова захар и смлени лешници. След това разтиламе сместа във формичката за печене на торти. Най добре е да изберете такава с махащо се дъно или регулиращи се стени.
Следва направата на втория блат - от разбитите на пяна белтъци, в които добавяме малко лимонов сок, за да не спихнат, още захар за сладост и смлени бадеми и бисквити. Изливаме тази смес върху първата и без да ги размесваме, ги оставяме да се пекат за един час.
Когато тортата е готова, я намазваме със загрят мармалад от кайсии и заливаме с разтопен в масло черен шоколад. Получаваме хем сравнително лесен, хем много изискан и вкусен домашен сладкиш.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ