Лесен пай с пилешко и тиквички
Печено пилешко с тиквички в сос от яйца, мляко и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 по-голяма тиквичка или 2 по-малки
- 2 яйца
- шипка сол
- 150 мл мляко
- 50 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 50-80 г кашкавал
- листата на връзка копър
- 400-500 г пилешко месо - от бутчета или гърди - важното е да е без кост и кожа
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на малки кубчета. Същото направете и с тиквичката.
2. Чукнете яйцата в купа, добавете солта и млякото и с тел или вилица разбийте на крем.
3. Добавете брашното и бакпулвера и разбийте отново. Рендосайте кашкавала и смесете.
4. Изсипете пилешкото и тиквичката, разбъркайте с вилица добре и добавете наситнените листа на копъра. Размешайте финално.
5. Намажете дъното и стените на кръгла формичка с олио и изсипете вътре сместа. Диаметърът трябва да е около 18-20 см.
6. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
7. Внимателно извадете от тавата след изпичане и леко охлаждане. Можете да обърнете в плато или поднос. Режете на триъгълни парчета като пица. Четвъртини са идеални, ако сервирате като предястие, половинката е достатъчно за основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ