Пай с пилешко, спанак и сирене
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 3353
Солен пай с месо, рикота и листни зеленчуци.
Направата на солен пай възпира много домакини, защото се налага да месят тесто за блата и коричката. Тук обаче се изхитряваме и използваме готово тесто. Така ни остава време да обърнем внимание на същинската перла в короната на пая - а именно плънката. Нея приготвяме от пилешки гърди, овкусени с лимонова кора и разбити в сирене рикота и задушен спанак с яйца. Получава се изискана нежност, която човек да си хапне с удоволствие.
Най-важните съставки
бейби спанак, бутер тесто, кори за баница, лимон, лимонова кора, пилешки гърди, пилешко месо, рикота, сирене рикота, сол, сол и пипер, спанак, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ