Лава кейк с течен шоколадов център
Шоколадов сладкиш с течна сърцевина.
След като разбираме каква е разликата между суфле и лава кейк, Миро от канала Готвене за начинаещи показва и как да си направим лава кейк, често наричан погрешно "суфле". Това е малко кексче с течен шоколадов център и коричка от запечен шоколад, приготвено с много масло и яйца. За да има истинския си наситне вкус, е важно да изберете тъмен шоколад за готвене и качествено неподсладено какао.
Шоколадът се разтапя на водна баня и в него се добавя масло. Разбърква се до получаването на течна смес. В купа с миксер се разбиват яйца на стайна температура докато станат на пухкав крем. После се добавя захарта и се бърка до абсорбирането ѝ. Купички за суфле се мажат с масло и се набрашняват с какао. При яйчената смес се добавя разтопения шоколад и щом се хомогенизира, се пресяват брашното и какаото. Разбърква се до гладкост.
Тестото се разпределя в купичките и се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-тина минути. А тънкостите на направа и точните продукти на този сравнително лесен и неустоимо вкусен десерт - виже във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ