Къпкейкове с шоколадова лава
Шоколадови кексчета с фростинг от сметана и крем сирене.
Бон Апети
Излъчен на 01.05.2017
В началото на рецептата получаваме практичен урок като научаваме каква е разликата между къпкейкове и мъфини. Оказва се, че къпкейовете са мъфини, които имат шапка или глазура. Възможно е и да са с друг вид сладкарска украса. Освен това неписано правило е, че къпкейковете са доста сладки. Затова на следващ етап се запознаваме с една уникална рецепта за къпкейкове с течен шоколадов център и разкошна сметанова шапчица.
В началото започваме със следващо сладкарско правило - когато се правят мъфини винаги се смесват в две отделни купи течните и сухите съставки и след това внимателно сухите се изсипват в течните. Така в случая на финала имаме тесто с какао, сметана, ванилия и ароматна кафява захар. Изпичаме във формички за мъфини и сериозната заигравка със сладкиша започва.
Готовите мъфини се издълбават в средата и се пълнят с разтворен в мляко течен шоколад. След това капачетата им се връщат отгоре. И за да не цъфтят с неугледност, се прави глазура, с която да се украси кексчето. За нея се смесват крем сирене и бита сладкарска животинска сметана. Покриваме кексчетата с бялата шапчица и ги превръщаме в страхотно вкусни къпкейкове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ