Кюфтета с паста и пармезан
Пържени кюфтенца с паста и млечен сос.
Кюфтета с паста - модерно ястие, което запазва и автентичния вкус на нещо българско, особено ако добавите кимион в каймата. Такъв липсва, защото рецептата е на световния кулинарен канал Tasty, но пък е лесно приложима в родни условия и съчетава апетитен традиционализън с готварска модернистика. Прави се лесно и само в един съд.
За начало се замесват кюфтетата - кайма, яйце, галета, наситнен лук, сол и пипер. С мокри ръце се оформят малки топчета и се пържат в сгорещено олио. Когато хванат апетитна коричка, се налива месен бульон и мляко или течна сметана. Овкусява се със сол и пипер, покапва се със сос Уорчестър и след това се добавя паста от вид по избор. Най-добре ще е да се спрете на по-дребен вариант.
Готви се до разваряване на пастата, добавя се рендосан пармезан и наситнен магданоз и се маха от огъня. Сервира се с още пармезан и магданоз. Ако искате нотка екстравагантност на вкуса, заменете магданоза с босилек, но внимавайте с количеството.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ