Кюфтенца с мляко и гъби
Средно | Порции 4
| Видяна: 3640
Телешки кюфтета на тиган.
Необходими продукти:
- 1 яйце, разбито
- 2 големи глави лук
- 1/4 ч.ч. мляко
- 1/4 ч.ч. меки трохи хляб
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1/2 ч.л. сол
- щипка пипер
- 500 г телешка кайма
- 1 консерва (400 г) говежди бульон
- 1 консерва (85 г) нарязани отцедени гъби
Начин на приготвяне:
1. Смесете яйцето, млякото, трохите хляб, магданоза, солта, 1/2 ч.л. копър и пипер.
2. Прибавете каймата и разбъркайте внимателно, но добре. Оформете кюфтенца от по 4 см.
3. Запържете ги в зеленчуково олио.
4. Отстранете мазнината, прибавете бульона, гъбите и лука.
5. Покрийте и оставете да къкри 30 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ