Кюфтета от кайма и пармезан в зеленчуков сос
Панирани кюфтета в пикантен сос с доматено пюре и лук.
Апетитни задушени кюфтенца, двойно сготвени - първо в олио, за да хванат хрупкава коричка и да се запазят сочни отвътре, и след това в доматен сос с пикантна нотка и лук, за да се разварят добре и да придобият приятна лютивина. Това е рецепта на Всегда Вкусно за домашни кюфтета яхния, които биха нахранили до насита цялот семейство.
Първо се замесва каймата - с накисната в мляко галета, която да замсти киснения хляб, яйце, подправки, настърган пармезан и чесън. Оформят се на кръгли топки, овалват се в брашно и се пържат в олио до получаването на коричка от всички страни. Гледайте видеото по-горе, за да видите как най-лесно да си приготвите ястието.
Докато кюфтетата се запечатват, в съседен тиган се приготвя соса като се запържва лук, добавя се доматено пюре, домати от консерва в доматен сос, люти чушлета, чесън, захар, сушени билки и подправки. Кюфтачетата се прехвърлят в закъкрилия сос и се готвят в тигана под капак на слаб огън за половин час. А на финала се поръсват със свежи листа магданоз и се сервират. Какви са точните продукти и стъпки на направа, можете да прочетете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ