Кюфтенца от ориз със сланина и кашкавал
Пържени оризови кюфтета с колбас и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. ориз
- 2 яйца
- 100 г шунка или бекон (със сланина става стахотно)
- копър
- 50 г кашкавал
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза хубаво.
2. В охладения ориз сипете нарязания на малки кубчета колбас и/или сланината, намачканата скилидка чесън, наситнения копър, чукнете яйцето и осолете на вкус.
3. Замесете с ръце оризови кюфтенца.
4. Сгорещете мазнина в тиган, а до него си пригответе тавичка, застлана с хартия за печене.
5. Първо пържете кюфтенцата от двете страни, а после ги наредете в тавичката и ги оставете да се запекат за 10-тина минути.
6. През това време рендосайте кашкавала. На 10-тата минута посипете кюфтенцата с него и оставете да се запекат още малко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ