Въздушни оризови банички със сирене
Нетрадиционна запеканка с варен ориз, извара, белтъци на пяна, масло и моркови.
Необходими продукти:
- 1 морков
- 500 грама меко нискомаслено сирене или извара
- 0,5 ч.ч. ориз
- сол на вкус
- 3 яйца
- 2 с.л. захар
- 100 грама масло
- растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Минете сиренето или изварата през сито така, че да се разпадне на дребни частици.
2. Рендосайте моркова и го задушете в маслото. Осолете на вкус.
3. Сварете ориза в подсолена вода и отцедете.
4. Разделете белтъците и жълтъците от яйцата. Размесете жълтъците с прекарания през сито млечен продукт.
5. Добавете ориза и морковите към сиренената смес.
6. Разбийте белтъците със захарта до получаването на плътна пяна, след това и нея изсипете в основното оризово тесто.
7. Намазнете тавичка и изсипете в нея получената смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ