Къри със скариди и кокосово мляко
Пикантни скариди по индийски.
Необходими продукти:
- 1 пакет тигрови скариди
- 2 средни глави лук, фино нарязан
- 1 ч.л. чеснова паста
- 1 ч.л. джинджифилова паста
- 1 малка консерва кокосово мляко, неподсладено
- 2 с.л. листа кориандър
- 4 сушени червени чилита (или повече - на вкус)
- 2,5 см пръчица канела
- 7 зърна карамфил
- 4 семена кардамон
- 3 с.л. олио от канола
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 голям домат
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смелете канелата, чилитата, карамфила и кардамоновите семена и заделете.
2. Добавете олио в тиган и сотирайте нарязания лук до златисто-кафяво. Добавете дафиновия лист.
3. Добавете чесновата и джинджифиловата паста.
4. Пюрирайте домата в кухненски робот и го сложете в тигана при останалите продукти.
5. Добавете куркумата.
6. Сложете скаридите (по желание отстранете опашките).
7. Овкусете със смлените подправки.
8. Поръсете с лют червен пипер.
9. Налейте 1/2 - 1 ч.ч. вода и оставете да ври докато скаридите порозовеят, но не повече.
10. Сипете кокосовото мляко и намалете огъня.
11. Украсете с листа пресен кориандър.
ри
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ