Регистрация

Къри със скалопини

Къри със скалопини
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3521

Пикантни скалопини със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г морски скалопини
  • фина морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус
  • 3 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 1 японски патладжан, нарязан на кубчета
  • 3 лук шалот, фино нарязан
  • 2 чили чушлета, фино нарязани
  • 1 ч.л. прясна или замразена лимонова трева, счукана
  • 1 ч.л. пресен джинджифил, счукан
  • 2 стръка зелен лук, фино нарязани на филийки (запазете малко за украса)
  • 4 скилидки чесън, фино нарязан
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1 ч.ч. неподсладено кокосово мляко
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. виетнамски рибен сос
  • 1/3 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете скалопините със салфетка. Поръсете със сол и пипер на вкус и от двете страни. Сгорещете зехтин в дълбока тенджерка с дебело дъно и сотирайте скалопините до златисто. Прехвърлете в чиния.

2. Върнете тенджерката на огъня и прибавете лука шалот и патладжана. Сотирайте до получаването на леко златист цвят и прибавете чилито, лимоновата трева, джинджифила, зеления лук, чесъна, дафиновия лист и кърито на прах. Смесете хубаво тези продукти, докато се покрият с олио. Прибавете кокосовото мляко, смесено с вода и разбъркайте. Намалете огъня до среден и оставете ястието да къкри до сгъстяване. Прибавете бялото вино и рибения сос и гответе до желаната гъстота. Върнете скалопините в съда 3 мин. преди сервиране. Украсете със заделения зелен лук.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта