Регистрация

Курабийки с двоен шоколад

Курабийки с двоен шоколад
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2567

Черен шоколад превръща обикновените курабийки в изискани сладки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин чаша обикновено брашно
  • ¼ чаша какао
  • ¼ ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. едра сол
  • 60 г неподсолено масло
  • ¾ чаша захар
  • половин ч.л. ванилов екстракт
  • 1 голямо яйце
  • 110 г черен шоколад, начупен

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете две тави с алуминиево фолио и ги оставете настрани. Пресейте брашното, какаото, содата бикарбонат и солта заедно. В отделна купа, разбийте маслото и 55 гр от шоколада. Сложете купата в микровълновата и разтопете на отрязъци от по 15 секунди, като бъркате след всяко спиране, докато шоколадът и маслото са напълно разтопени. Оставете сместа настрани.

2. С помощта на електрически миксер, разбийте шоколадовата смес, яйцето, ванилията и захарта много добре. Смесете всчико това с брашняната смес и разбъркайте добре, преди да сложите останалия тъмен шоколад.

3. Сложете супени лъжици от тестото върху тави за печене, на 4 см разстояние. Печете за около 15 минути или докато курабийките станат сплескани и напукани. Завъртайте тавите от време на време докато печете. Съхранявайте курабийките върху слоеве пекарска хартия в херметически кутии на стайна температура до 3 дни. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта