Курабийки с двоен шоколад
Черен шоколад превръща обикновените курабийки в изискани сладки.
Необходими продукти:
- половин чаша обикновено брашно
- ¼ чаша какао
- ¼ ч.л. сода бикарбонат
- ¼ ч.л. едра сол
- 60 г неподсолено масло
- ¾ чаша захар
- половин ч.л. ванилов екстракт
- 1 голямо яйце
- 110 г черен шоколад, начупен
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете две тави с алуминиево фолио и ги оставете настрани. Пресейте брашното, какаото, содата бикарбонат и солта заедно. В отделна купа, разбийте маслото и 55 гр от шоколада. Сложете купата в микровълновата и разтопете на отрязъци от по 15 секунди, като бъркате след всяко спиране, докато шоколадът и маслото са напълно разтопени. Оставете сместа настрани.
2. С помощта на електрически миксер, разбийте шоколадовата смес, яйцето, ванилията и захарта много добре. Смесете всчико това с брашняната смес и разбъркайте добре, преди да сложите останалия тъмен шоколад.
3. Сложете супени лъжици от тестото върху тави за печене, на 4 см разстояние. Печете за около 15 минути или докато курабийките станат сплескани и напукани. Завъртайте тавите от време на време докато печете. Съхранявайте курабийките върху слоеве пекарска хартия в херметически кутии на стайна температура до 3 дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ