Курабийки с банан и извара
Бананови курабии от извара.
Необходими продукти:
- 1 банан
- 5-6 зърна грозде
- 20 г стафиди
- 100 г извара
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- щипка бакпулвер
- ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купата на блендера изварата, белтъка на яйцето, ванилията, гроздето, стафидите, брашното и захарта. Пюрирайте до получаването на меко нелепнещо по ръцете тесто. (Ръцете трябва да са мокри, за да не се лепи).
2. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 220 градуса. Банана обелете и нарежете на няколко дебели кръгчета.
3. Сложете в мократа си длан банан, след това покрийте с част от сместа, обърнете в другата ръка и покрийте отново. После с две ръце оформете топка, в центъра на която е резен банан. Сложете в тавата. Редете курабийте с отстояние в тавата.
4. Печете за 12 минути, след това намажете с яйчения жълтък и допечете за още 5 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ