Кунг-фу палачинки
Интересен начин за приготвяне на палачинки с плодове.
Необходими продукти:
Сухи:
- 6 ч. ч. обикновено брашно
- 1 1/2 ч. л. сода за хляб
- 3 ч. л. бакпулвер
- 1 с. л. сол кошер
- 2 с. л. захар
Течни:
- 6 яйца, жълтъците и белтъците отделно
- 6 ч. ч. суроватка
- 12 с. л. разтопено масло
- 6 ч. ч. от сухите продукти
- 1 парче масло, за намазване на тигана
- 6 ч. ч. пресни плодове като боровинки (по желание)
Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи продукти в затваряща се торбичка и смесете. Загрейте тиган на 180°С и тостера на 100°С.
Разбийте белтъците и суроватка в малка купа. В друга купа разбийте жълтъците с разтопеното масло.
Смесете съдържанието на двете купи в една голяма и разбъркайте докато се обединят напълно. Изсипете течните необходими продукти върху сухите. С помощта на бъркалка разбийте течното тесто докато се обедини. Не е нужно да е съвсем гладко.
Тиганът трябва да е горещ - пуснете няколко капки от сместа, за да проверите.
Намажете го с масло и избършете с кухненска хартия. (Не трябва да се вижда масло.)
С черпак изсипете тестото в тигана и прибавете плодовете, ако желаете. Когато започнат да се образуват балончета около края на палачинката, а в средата стане златиста, обърнете от другата страна. Пържете 2 до 3 мин. или до готовност.
Поднесете веднага или оставате покрити с кърпа. Дръжте на топло 20 до 30 мин.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ