Канелени палачинки - мрежичка
Палачинкови мрежички с аромат на канела.
Необходими продукти:
- 200 г брашно
- 1 с.л. захар
- 3/4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 3 яйца
- 280 мл мляко
- масло за печенето
- пластмасова бутилка от 500 мл
Начин на приготвяне:
1. В купа с миксер разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото.
2. Брашното пресейте с канелата и бакпулвера и постепенно добавяйте в сместа докато се получи тесто за палачинки.
3. Пробийте капачката на бутилката, като си направите дупка с размер около 0,5 см.
4. С фуния изсипете сместа в шишето.
5. Намажете тигана с масло и след като завъртите капака на шишето, започнете да изсипвате през дупката тестото в тигана. Можете да рисувате всякакви формички.
6. Печете двустранно до готовност.
7. Тези палачинки се връзват идеално с ябълково или крушово сладко, но са вкусни с всеки вид мармалад, сметана или шоколадова намазка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ