Палачинки от сирене, тиква и моркови
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 1114
Сиренки с моркови и тиква.
Необходими продукти:
- 300 г извара
- 200 г сирене
- 2 с.л. царевично нишесте
- 2 моркова
- 300 г тиква
- 1/3 ч.л. сода
- равни количества масло и олио или само олио
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте моркова и тиквата и ги задушете в тенджера с вода до омекване.
2. Сиренето намачкайте с вилица, а изварата претрийте върху него през едра цедка.
3. Добавете към сиренената смес яйцата, задушените и отцеден от водата тиква и морков, царевичното нишесте и содата. Разбъркайте.
4. Пържете в сгорещено олио като добавяте масло и част от сместа.
5. Сервирайте с лютеница или друг сос по желание. Връзва се дори и с мед.
Най-важните съставки
извара, масло, моркови, олио, сирене, сламурено сирене, сода бикарбонат, сода за хляб, тиква, хлебна сода, царевично нишесте
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ