Регистрация

Кренвирши с яйца и пържени картофи

Кренвирши с яйца и пържени картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6645

Чипс с наденичка и яйчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 средно големи картофи, измити и нарязани на ленти
  • 6 средни яйца
  • 5 кренвирша или наденички, нарязани според предпочитанията ви
  • 1 голяма глава червен лук, нарязана грубо
  • 1 червена чили чушка (по желание)
  • 1 зелена чили чушка (по желание)
  • малко черен пипер
  • сол на вкус
  • олио за готвене или зехтин
  • лук, нарязан на ситно за гарниране (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган уок с малко олио. Изпържете лентите картоф, докато са готови. Когато се изпържат, ги извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.

2. Разбийте всички яйца в купа заедно с щипка сол, докато станат пухкави.

3. В същия тиган, загрейте 1-2 с.л. олио.

4. Задушете лука, червените и зелените чили чушки, докато омекнат. Сложете хотдозите и разбърквайте, докато леко покафенеят. Добавете картофените ленти, които изпъжихте преди това. Разбъркайте всичко.

5. Изспете яйчената смес в тигана, като ги разстелите върху месото и картофите. Оставете ги за 5-10 минути. Когато яйцата започнат да стават готови, ги обърнете да се изпържат и от другата страна. Оставете за още около 5-10 минути, докато са напълно готови за ядене.

6. Можете да намачкате сместа малко, така че да не се получи като омлет.

7. Украсете с лук (по желание).

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта