Регистрация

Крем с подсладено кондензирано мляко

Крем с подсладено кондензирано мляко
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 6525

Млечен крем с карамел и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За карамела:

  • 160 г фина рафинирана захар
  • 100 мл кипяща вода

За крема от мляко и яйца:

  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 мл)
  • 2 консерви пълномаслено мляко – може да използвате кутийката от кондензираното мляко, за да премерите количеството
  • 3 яйца
  • ½ ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

На карамела:

1. Сложете захарта в тенджера на среден огън и гответе докато започне да се топи. С помощта на дървена лъжица разбърквайте от време на време, за да се разтопи равномерно.

2. Когато захарта стане на тъмно-кафяв сироп, прибавете водата – внимавайте да не се изгорите – и гответе докато не останат бучки захар.

3. Свалете от огъня и излейте карамела в кръгла тавичка с диаметър 19 см, като покриете хубаво стените и заделете.

На крема:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºC.

2. Сложете всички необходими продукти в блендера за няколко минути. Изсипете сместа в приготвения съд и покрийте с фолио.

3. Сложете в друг по-голям съд, който ще напълните с гореща вода, колкото да достигне половината от ръба на малката тавичка. Печете в тази водна баня 1 час и 30 мин. или докато забодена клечка за зъби (или върхът на ножа) излиза чиста.

4. Оставете да се охлади и след това дръжте в хладилника поне 6 часа.

5. Извадете от тавата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта