Крем-карамел
Оригинална рецепта за крем-карамел.
Необходими продукти:
За карамела:
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.ч. вода
За яйчения крем:
- 12 жълтъка
- 3 кутии евапорирано мляко (370 г)
- 1 кутия кондензирано мляко (400 г)
- 1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
1. За да направите карамела, смесете водата и захарта в тенджерка. Варете на умерен огън, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтопи. Оствавете да поври няколко минути, докато се сгъсти леко и докато разбърквате от време на време, за да не загори.
2. Налейте карамеления сироп в купички или чашки за крем, разклатете ги, за да се разпредели равномерно по повърхността и заделете да се охлади.
3. В голяма купа смесете всички необходими продукти за яйчения крем. Внимателно ги разбъркайте, като внимавате да не се получават много балончета, за да остане гладък кремът при печенето.
4. Бавно налейте крема през сито в купичките с карамела и покрийте с алуминиево фолио.
5. Така приготвения крем можете да сварите на пара в тенджера с двойно дъно или да изпечете на водна баня във фурната за около час, докато се образува коричка.
6. Преди да обърнете в чиния и да поднесете, изчакайте да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ