Кошнички от яйца с майонеза и горчица
Ордьовър с варени пълнени яйца с горчичено-майонезен сос.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 4 с.л. майонеза (аз използвам лека)
- 4 ч.л. горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до пълна твърдост (варете минимум 10 минути от кипването)
2. Охладете яйцата и ги обелете.
3. С помощта на остър навлажнен (за да не лепнат по него жълтъците) нож разрежете всяко от яйцата на две половини по дължина.
4. Запасете се с удобна плитка купа и в нея смесете майонезата и горчицата. Бъркайте хубаво до получаването на хомогенна субстанция.
5. С ръце извадете жълтъците от всяка яйчена половинка и ги натрошете с пръсти в горчичено-майонезената смес. Разбъркайте отново и намачкайте допълнително и с вилица. Ако прецените, че има нужда, сложете сол и пипер на вкус.
6. С помощта на чаена лъжичка напълнете белтъчените лодки със сместа. Ордьовърът е готов за сервиране.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ