Регистрация

Пълнени гъби с бекон и ориз

Пълнени гъби с бекон и ориз
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4152

Вкусни и ароматни пълнени печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 1 печурка
  • 1 лента бекон
  • 1 олио (по желание)
  • 1/2 малка глава лук
  • 1/4 чаша ориз (приготвен според инструкциите на опаковката)

Начин на приготвяне:

1. Измийте и отцедете гъбите.  Отрежете пънчетата.

2. Пригответе ориза според инструкциите на опаковката.

3. Нарежете бекона на резени от по 1-2 см.

4. Загрейте фурната на 180ºС.

5. Задушете лука, пънчетата от гъбите и бекона в тиган.

6. Сложете капачетата на гъбите в тавичка за печене, покрита с фолио.

7. Напълнете гъбите с ориза, върху всяка гъба сложете сместа от бекон и лук.

8. Печете около 20 мин. или до готовност.

9. Извадете от фурната и отгоре сложете маслини и сол и пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта