Корейско суши с раци
Корейско суши с рачешки рулца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. късозърнест ориз
- 3 листа печени водорасли
- 1 морков
- краставица
- 2 яйца
- 6 малки рачешки ролца
- 2 зелен лук
- малко оризов оцет/сусамово олио/захар
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза в уреда за варене на ориз.
2. Когато е готов, оставете да се охлади. Направете смес от оризов оцет, щипка захар и сусамово олио и овкусете ориза с нея.
3. Разбийте яйцата и ги направете на омлет. Нарежете на дълги ленти.
4. Нарежете рачешките ролца на дълги и тънки ленти, както и моркова, зеления лук и краставицата. Запържете моркова и зеления лук в тиган докато омекнат леко и си пуснат аромата.
5. Сложете тънък слой ориз върху лист водорасли и оставете по малко празно място в двата края. Подретете необходимите продукти върху ориза и навийте на руло.
6. Навийте доста стегнато, така че да не изтече. Залепете с малко вода в краищата.
7. Нарежете рулото на около 8-10 кръгчета и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ