Корейска салата от чушки и моркови с телешко
Люта салата с чушки, телешко и моркови по азиатски.
Необходими продукти:
- 1 краставица
- 2 с.л. оцет (ябълков или оризов)
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 голям морков
- 1 червена сладка чушка
- 1 пикантно чушле
- кубчета лед и вода
- 1 с.л. растителна мазнина за готвене
- 200-250 г телешко месо
- сол и пипер
- 1 с.л. бял сусамено семе
За соса:
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. зехтин или сусамово олио
- 1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Краставицата измийте много добре, защото няма да се бели. Разполовете по дължина и с чаена лъжичка изгребете семките от най-вътрешната част. След това нарежете на полумесеци с дебелина около 1 см. Прехвърлете в купа, поръсете с 1 ч.л. сол и залейте с оцета. Оставете настрана за 20 минути.
2. Чушката разрежете на две половини и след това всяка от тях нарежете на тънки лентички. Прехвърлете в купа, добавете наситненото люто чушле и пуснете няколко кубчета лед. Залейте със студена вода и оставете настрана за 15 минути.
3. Моркова нарежете на тънки лентички. Не се изхитрявахте да рендосвате, защото се губи автентичният вкус и вид на ястието. Добавете морковените лентички при чушката.
4. Телешкото разрежете на пържоли с дебелина до 2 см. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете растителна мазнина в тиган и запечете за по 2 минути от страна. Ако се притеснявате, че ще остане сурово, дръжте още малко на огъня. Внимавайте да не пресготвите.
5. Смесете продуктите за дресинга. Отцедете зеленчуците от водата и ги прехвърлете в купа. Добавете краставицата, поръсете сусама, залейте с дресинга и разбъркайте.
6. Поднесете с нарязаното на тънки парченца телешко и поръска от още бял сусам или пресен лук за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ