Регистрация

Корейска салата от тиквички и патладжани



Корейска салата от тиквички и патладжани
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1889

Печени зеленчуци на грил с азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.06.2017

Печени патладждани и тиквички на грил - това е уж традиционна българска салата или гарнитура. Но този път Лора и Стоян я превръщат в азиатска салата с нетипичен за нашенеца вкус. Началото на рецептата е едно и също - патладжаните се режат на шайби, осоляват се, изчаква се докато отделят горчивия си сок и се отмиват и подсушават. Тиквичките също се режат на колелца, после зеленчуците се намазняват и овкусяват със сол и отиват да се запекат на грил или барбекю двустранно, за да получат красива наребрена коричка и деликатен пушен армат.

Тук обаче свършват еднаквостите с българските рецепти. Печените тиквички и патладжани се овкусяват със сусамово олио, тъмен соев сос и оризов оцет, като към тях се добавят още наситнен пресен лук и два вида сусамови семена. Ето как азиатците биха си направили вариант на кьопоолуто.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта