Конфитюр от чесън
Маринован чесън със захар и масло като сос за меса и мазане на филийки.
Бон Апети
Излъчен на 04.01.2018
Кой не обича печено месо с чеснов сос или заливка от дресинг, обединяващ аромати на подправки, приятната сладост на кафява захар, лек кисел нюанс и чеснов дъх. Именно такъв сос правят Лора и Стоян като го кръщават чесново сладко. Той наподобява мармалад от чесън и е подходящ както за сервиране на мръвки, така и за мазане на филийки, сухари или крекери. Приготвя се за четвърт час и се готви около час, а после можете да го съхранявате в стъклен буркан до месец. Ето как се прави това сладко от чесън.
В касерола се сгорещяват масло и зехтин и в тях се пържат на слаб огън голямо количество обелени скилидки чесън. След като омекнат към тях се прибавя счукан в хаванче зелен пипер, балсамов оцет, кафява захар мусковадо и клонки мащерка. Готви се още 30-тина минути и след това се прехвърля в буркан, като мащерката по желание се отстранява или се поставя на върха на буркана. Затваря се с капак и се съхранява в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ