Коледни полски равиоли
Равиоли с гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч. ч. пшенично брашно
- 0,8 ч. ч. топла вода
- щипка сол
- 1 яйце
За пълнежа:
- 100 г сушени горски гъби
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- смлян черен пипер
- 1 скилидка чесън, счукан
- 2 с. л. галета
- 1 с. л. олио
За украса:
- резен масло
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, добавете солта, водата, разбитото яйце, смесете добре и омесете гладко тесто.
2. Ако тестото е лепкаво, можете да добавите още брашно. Когато е готово, оставете да "си почине" 15 мин.
3. Накиснете сушените гъби в топла вода за 1 час.
4. Сварете гъбите за 15 мин., отцедете и нарежете наситно.
5. Загрейте олиото, изпържете лука и чесъна, добавете гъбите и пържете около 5 мин.
6. Добавете галетата, солта и пипера.
7. Разточете тестото с дебелина 1,5 мм, изрежете правоъгълници и поставете една ч.л. от гъбената плънка, сгънете на две по диагонал и затворете краищата така, че да се получи триъгълник, след това съединете двата ъгъла във формата на равиола. Повторете с останалото тесто.
8. Варете в кипяща вода около 5 мин. Можете да ги сервирате като гарнитура, украсени с масло или да ги сложите в супа от цвекло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ