Регистрация

Пряники - дъхави меденки с глазура



Пряники - дъхави меденки с глазура
Средно   |   Порции 14 броя   |   Видяна: 2145

Слепени коледни сладки с ванилия, мед и кайсиево сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.12.2016

Печем традиционни руски коледни сладки с пълнеж от мармалад и много масло. Първо се замесва ароматно тесто с много масло, мед, захар, ванилия, кардамон, сода и два вида брашно - бяло и ръжено. След това сместа се охлажда, разточва се на две кори, като между тях се маже със сладко от кайсии или друг вид мармалад по избор. После режем на правоъгълници и изпичаме. А докато десертчетата се готвят, правим традиционната глазура за сладки от мляко и пудра захар. Накрая украсяваме и оставяме сладкишите на хладно докато топингът им се втърди. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта