Пряники - дъхави меденки с глазура
Слепени коледни сладки с ванилия, мед и кайсиево сладко.
Бон Апети
Излъчен на 13.12.2016
Печем традиционни руски коледни сладки с пълнеж от мармалад и много масло. Първо се замесва ароматно тесто с много масло, мед, захар, ванилия, кардамон, сода и два вида брашно - бяло и ръжено. След това сместа се охлажда, разточва се на две кори, като между тях се маже със сладко от кайсии или друг вид мармалад по избор. После режем на правоъгълници и изпичаме. А докато десертчетата се готвят, правим традиционната глазура за сладки от мляко и пудра захар. Накрая украсяваме и оставяме сладкишите на хладно докато топингът им се втърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ