Коксинха - тестени хапки с пилешко
Пържени банички на хапки с месо и сирене.
Необходими продукти:
- 3 обезкостени пилешки гърди
- ½ глава лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, нарязан
- 6 с.л. маргарин
- 2 кубчета телешки бульон
- сол
- смлян пипер
- 3 ч универсално брашно
- 1 (250 г) крема сирене
- 2 белтъка
- галета
- магданоз
- зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Смесете пилешките гърди, нарязания лук, чесъна, телешкия бульон, солта, смления пипер, маргарина и 3 ч.ч. вода в тенджера под налягане. Оставете на котлона за 10 мин. до готовност на пилешкото.
2. Извадете пилешките гърди от бульона. Нарежете ги фино за плънката.
3. Смесете гърдите с наситнен магданоз, зелен лук и крема сиренето.
4. Сложете 3 ч.ч. от останалия пилешки бульон да заврят.
5. Прибавете 3 ч.ч. брашно в кипящия бульон и разбъркайте енергично с дървена лъжица за около 1 мин. докато се оформи тесто.
6. Извадете го от съда и докато е още топло го омесете до гладкост за около 10 мин.
7. Разточете с точилка до пласт с дебелина около 0,6 см и изрежете кръгове с помощта на чаша.
8. Сложете от плънката и прегънете тестото, така че да се оформят малки топчици.
9. Намажете пълненото тесто с белтъците и оваляйте в галета.
10. Изпържете на маслена баня (180°С) за около 8 мин. или до златисто-кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ