Козунаци с локум, ядки и сушени плодове - част 2
Средно | Порции 8-12
| Видяна: 4563
Колко и каква мазнина е добре да се слага в козунаците.
Продължаваме със започнатия от част 1 козунак, като стигаме до момента с подбора на мазнината. специалисти твърдят, че е добре да се прибави както растителна, така и животинска. Тук техниката е още по-нетрадиционна, защото разтапяме маслото директно в олио. Така сместта е готова предварително, а не се получава вътре в самото тесто. Какво още трябва да знаете за пропорциите на козуначеното тесто - вижте в клипа.
Най-важните съставки
брашно, ванилия, захар, ликьор, лимонова кора, локум, масло, мая, мляко, олио, орехи, прясна мая, ром, сол, стафиди, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ