Регистрация

Козунак с локум, лимонова кора, стафиди и ванилия - част 1



Козунак с локум, лимонова кора, стафиди и ванилия - част 1
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 5871

Първи тур от замесването на голям домашен козунак с жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Странна, но явно ефикасна техника за направата на козуначено тесто. В брашното се прави директно кладенче, където живата мая се натрошава, поръсва със захар, за да ферментира хубаво и след това се оставя на топло, за да шупне. А в този хляб за Възкресение слагаме и богата плънка, която ще го направи още по-вкусен заради съчетанието от сушени плодове, ядки и локум.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. a>
  2. noodles
  3. chi
  4. 180
  5. ?
  6. 3>
  7. италиа
  8. CA
  9. МИДИ
  10. д

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта