Кнедли с гъби лисички
Тестен ордьовър с гъбки.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч. ч. брашно
- 4/5 ч. ч. топла вода
- щипка сол
- 1 яйце
За пълнежа:
- 200 г гъби лисички (можете да използвате и други гъби по ваш избор)
- 1 глава лук
- 2 с. л. зехтин
- черен пипер
Запръжка:
- 100 г шунка нарязана на ситни кубчета
- 2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, прибавете солта, водата, разбитото яйце и разбъркайте. Омесете гладко тесто. Ако тестото е лепкаво, добавете още брашно. Когато тестото е готово, оставете го да почине 15 минути.
2. Загрейте в тиган малко олио, запържете лука за 2 минути, след което добавете гъбите и пържете още 10 минути, накрая овкусете с черния пипер.
3. Разточете тестото на лист с дебелина 1,5 мм. и отрежете кръгчета. Сложете във всяко по една лъжичка от гъбения пълнеж, сгънете на две и запечатайте краищата. Повторете с останалата част от тестото.
4. Сварете кнедлите в кипяща вода за 5 минути. Така приготвените кнедли могат да се консумират или просто сварени или запържени с малко шунка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ