Клафути с кайсии
Сладкиш с кайсии, ром и ванилия.
Бон Апети
Излъчен на 18.06.2018
Вкусен и лесен за направа сезонен сладкиш с плодове показват Лора и Стоян, като само дават познанията за рецепта за десерт с всякакви плодове. Вместо кайсии можете да използвате праскови, сливи, череши, вишни, ягоди и каквото друго харесвате или имате на разположение. А на финала се получава десерт с ефирна и благоуханна сърцевина, в който се крият плодчета.
Първо кайсийте се разполовяват и почистват от костилките. Следва да се намаже дъното на тава с масло и плодовете да се подредят по него с отвора нагоре. После се приготвя подобие на палачинкова смес като се разбиват яйца със захар и мляко, долива се сметана, добавя се брашно и се ароматизира с ванилия, ром и лимонови корички. Получената смес се излива върху плодовете и десертът се пече за 30 минути на 180 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ