Регистрация

Китайски спагети по индонезийски

Китайски спагети по индонезийски
Лесно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 4898

Инстантни китайски спагети със зеле, морков, пиле и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • инстантни китайски спагети
  • китайско зеле/или обикновено (нарязано на ленти с дължина 2,5-5 см)
  • морков (нарязан с форма на цветче или каквато друга форма предпочитате)
  • пилешко (нарязано)
  • скариди
  • миди
  • лук (нарязан на кубчета)
  • яйце
  • царевично брашно, смесено със студена вода
  • соев сос
  • сол
  • сусамово олио
  • бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте малко олио в тенджерка, изпържете лука докато пожълтее леко и си пусне аромата и заделете.

2. Добавете още олио към останалото от лука, колкото да изпържите на маслена баня спагетите. Когато покафенеят леко, заделете.

3. Повече не използвайте останалото олио. Добавете достатъчно ново олио и изпържете на силен огън пилешкото до готовност, прибавете скаридите и мидите. Разбъркайте и добавете моркова и китайското зеле.

4. Когато са почти готови, прибавете и сместа от царевичното брашно, соевия сос и сол на вкус. Оставете да заври преди да сложите яйцето.

5. Пуснете няколко капки сусамово олио и не забравяйте бял пипер за допълнително аромат.

6. Поръсете с пържен лук преди да поднесете. Сервирайте горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта