Регистрация

Китайска горчива тиква с яйце

Китайска горчива тиква с яйце
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4256

Лесна вегетарианска рецепта за пържена китайска тиква с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 китайска горчива тиква (можете да опитате и с горчив пъпеш/горчива кратуна)
  • 4 яйца
  • соев сос
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата надлъжно на две парчета.

2. Отстранете семките с лъжица.

3. Нарежете тиквата на тънки луни.

4. За да отстраните горчивината, натрийте я добре със сол и я оставете настрани за 5 минути, след което я изплакнете, за да отстраните солта. (По желание: ако обичате горчиви храни, прескочете тази стъпка).

5. Леко изстискайте, за да отстраните излишната вода.

6. Загрейте в един уок малко мазнина.

7. Междувременно разбийте яйцата с малко соев сос и ги оставете настрани.

8. Когато уокът се е сгорещил, сложете в него предварително нарязаната горчива тиква.

9. Пържете докато тиквата си промени цвета (или по-малко, ако я предпочитате хрупкава).

10. Прибавете яйцата и изчакайте докато се зачервят от едната страна.

11. Обърнете и сгответе и от другата страна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта