Регистрация

Кисели гъби в буркани

Кисели гъби в буркани
Средно   |   Порции 6-8 бурканчета   |   Видяна: 1301

Мариновани гъби с оцет и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 кг пресни гъби
  • сокът на 1/2 лимон
  • дафинов лист
  • зърна черен пипер
  • захар
  • 100 мл оцет
  • нейодирана сол

Начин на приготвяне:

1. Обелете гъбите, ако това е възможно. Ако не - просто ги измийте добре. Нарежете на едри парчета, ако са малки - оставете цели.

2. Прехвърлете гъбите в съд, залейте с вода, добавете 1 с.л. сол и лимоновия сок. Разбъркайте докато солта се разтвори, след това оставете гъбите така за няколко часа.

3. Измийте отново гъбите, прехвърлете ги в тенджера, добавете 1 с.л. сол и засечете време след кипването 20 минути. Готовите гъби отцедете през гевгир.

4. В стерилизирани буркани сложете по един дафинов лист и по няколко зърна черен пипер. Отгоре разпределете гъбите.

5. Кипнете 500 мл вода с 2 с.л. захар, 2 с.л. сол и 100 мл оцет. С врялата течност залейте бурканите. Пставете капачки без да ги завинтвате и подредете в съд с вода. Кипнете и варете на слаб огън за 40 минути. След това завъртете добре капачките и сте готови.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта