Кимчи с пържен ориз и яйце
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3490
Пикантен ориз с корейско зеле и риба тон.
Необходими продукти:
- малко зеленчуково олио
- 2/3 ч.ч. нарязано на кубчета кимчи (корейско зеле, което можете да си намерите в широката хранителна верига, а и в магазини за продукти за суши)
- 1 с.л. соев сос
- 1/2 с.л. паста от люти чушки
- 1 ч.ч. сварен ориз, за предпочитане останал от преди
- 2/3 ч.ч. нарязана на кубчета консерва риба тон или бекон
- 1 яйце
- малко намачкани листа нори
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте нарязаното на кубчета кимчи с пастата от люти чушки и соев сос.
2. В тиган на силен огън, сипете малко олио (около 2 с.л.).
3. Преди да се сгорещи прекалено много, сложете маринованото кимчи и месото в тигана и сотирайте, като внимавате да не изгори.
4. Прибавете ориза и пържете, докато зрънцата станат златисто-кафяви.
5. Изпържете яйцата.
6. Сложете изпържения ориз в чиния и покрийте с яйце.
7. Поръсете с малко нори отгоре и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ