Регистрация

Кимчи с пържен ориз и яйце

Кимчи с пържен ориз и яйце
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3490

Пикантен ориз с корейско зеле и риба тон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • малко зеленчуково олио
  • 2/3 ч.ч. нарязано на кубчета кимчи (корейско зеле, което можете да си намерите в широката хранителна верига, а и в магазини за продукти за суши)
  • 1 с.л. соев сос
  • 1/2 с.л. паста от люти чушки
  • 1 ч.ч. сварен ориз, за предпочитане останал от преди
  • 2/3 ч.ч. нарязана на кубчета консерва риба тон или бекон
  • 1 яйце
  • малко намачкани листа нори

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте нарязаното на кубчета кимчи с пастата от люти чушки и соев сос.

2. В тиган на силен огън, сипете малко олио (около 2 с.л.).

3. Преди да се сгорещи прекалено много, сложете маринованото кимчи и месото в тигана и сотирайте, като внимавате да не изгори.

4. Прибавете ориза и пържете, докато зрънцата станат златисто-кафяви.

5. Изпържете яйцата.

6. Сложете изпържения ориз в чиния и покрийте с яйце.

7. Поръсете с малко нори отгоре и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта