Кибе с булгур и картофи
Панирани картофени кюфтета с плънка от кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 08.10.2015
Гастрономи, любители на бирата и видни чревоугодници; деца, майки и татковци - всички ще ахнат от идеята за тази рецепта, която представлява вариация на кибе. Това са страхотните пържени картофени кюфтенца, но в тях се крие течна сърцевина от разтопен кашкавал. Как да не се насладиш на такова ястие? Във вътрешността се намира вулкан от кашкавал с чеснов дъх и аромат на магданоз и кимион. Отвън кюфтенцето представлява смес от картофено пюре и булгур, овкусени с индийско орехче и разбити с яйце за спойка. Вкусните мезенца се пържат на маслена баня до златисто и хрупкаво - вижте как се прави:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ