Кекс с ябълков сок и арония
Сладкиш с дребни плодове и сок от ябълка.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1 пакет бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.ч. ябълков сок
- 2 яйца
- 2 с.л. масло
- 1,5 ч.ч. арония, касис, боровинки или други ситни плодчета
- щипка сол
- пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа пресятото брашно с бакпулвера, захарта, содата и щипка сол.
2. В друга купа разбийте с миксер яйцата с маслото и после добавете ябълковия сок.
3. Добавяйте на части сушите съставки към течните, като не спирате да бъркате.
4. Накрая в готовото хомогенно тесто добавете плодовете и разбъркайте на ръка.
5. Намазнете формичка за кекс с дупка с масло, след това набрашнете леко.
6. Изсипете кексовото тесто във формичката и печете на 175-180 градуса за 25 минути. Направете теста с клечка за зъби и ако е готово - извадете. Не отваряйте фурната преди 25-атата минута, освен ак не видите, че кексът загаря.
7. Изчакайте да се охлади и обърнете в поднос. Поръсете с пудра захар по желание и украсете с плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ