Кекс с ябълки като торта
Кекс с крем, плодове и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 30.01.2018
Кекс със статус на делнична торта или просто лесна домашна торта, която всяка домакиня може да направи, без много усилия - това показват Лора и Стоян, като съзадават празничен сладкиш с плодове, крем сирене, орехи и меласа, който може да зарадва семейството за закуска или пък да посрещне гости.
Започваме като рендосваме ябълки и нарязваме орехови ядки. След това в купа смесваме бяло брашно с кафява захар, сода и канела. В друга купа разбиваме яйца и добавяме в тях олио. После вкарваме сухите съставки при мокрите, добавяме плодовете и ядките и бъркаме докато се получи тесто. Него пресипваме в две формички и печем за 40 минути.
А през това време си правим крема като смесваме крем сирене с кафява захар, масло и меласа. Изпечените и охладени блатове вадим от формите, заравняваме, а изрезките запичаме докато станат хрупкави. Мажем единия блат с крема, захлупваме с втория, мажем останалия крем и на финала поръсваме с натрошените запечени изрезки. Красиво, вкусно и не много трудно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ