Регистрация

Кекс с царевично брашно и жива мая

Кекс с царевично брашно и жива мая
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1641

Царевичен сладкиш с цитрусов аромат и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г царевично брашно
  • 25 грама жива мая
  • 100 мл мляко
  • 100 г масло или маргарин
  • 160 грама захар
  • 1 щипка сол
  • 125 грама бяло брашно

За поръсване:

  • пудра захар
  • ванилова захар
  • лимонова кора по желание

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в 50 мл. топло мляко, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне.

2. От царевичното брашно, бялото брашно, шупналата мая, захарта, размекнатото на стайна температура масло (или маргарин), леко затопленото мляко и щипката сол замесете тесто. Можете да добавите и лимонова кора по желание.

3. Оставете за два часа да втаса.

4. Печете на 200 градуса за около 40 минути.

5. След като извадите от фурната поръсете с пудра захар. Най-равномерно става през цедка. Можете да добавите в нея и ванилова захар.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта