Регистрация

Кекс с тиква и масло



Кекс с тиква и масло
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 749

Тиквен кекс с дъх на канела, джинджифил и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитен есенен или зимен кекс с тиква готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като показва направата на сладкиш, подходящ за уикенд и делник, но и за Коледната трапеза като алтернатива на тиквеника. Кексът ухае на празничност заради добавката на канела и джинджифил, а тиквата в него го прави по-полезен.

Първо на стайна температура се оставят маслото и яйцата, за да се темперират. През това време можете да си рендосате тиквата. Следва да разделите яйцата в две отделни купи на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с кристалната захар, а жълтъците с пудра захар, ванилия, канела, джинджифил и масло. Двете смеси се обединяват и към  тях се добавя пресятото с бакпулвер брашно и рендосаната тиква. Разбърква се до хубаво смесване на продуктите. Следва да се изсипе в намазнена и набрашнена формичка за кексове и да се изпече - първо на 200 градуса за 20 минути и след това на 170 за още толкова време. А после можете да се насладите.

Подробни инструкции за направата на сладкиша и количествата на продуктите ще получите във видеото на Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта