Кекс с тиква и масло
Тиквен кекс с дъх на канела, джинджифил и ванилия.
Апетитен есенен или зимен кекс с тиква готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като показва направата на сладкиш, подходящ за уикенд и делник, но и за Коледната трапеза като алтернатива на тиквеника. Кексът ухае на празничност заради добавката на канела и джинджифил, а тиквата в него го прави по-полезен.
Първо на стайна температура се оставят маслото и яйцата, за да се темперират. През това време можете да си рендосате тиквата. Следва да разделите яйцата в две отделни купи на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с кристалната захар, а жълтъците с пудра захар, ванилия, канела, джинджифил и масло. Двете смеси се обединяват и към тях се добавя пресятото с бакпулвер брашно и рендосаната тиква. Разбърква се до хубаво смесване на продуктите. Следва да се изсипе в намазнена и набрашнена формичка за кексове и да се изпече - първо на 200 градуса за 20 минути и след това на 170 за още толкова време. А после можете да се насладите.
Подробни инструкции за направата на сладкиша и количествата на продуктите ще получите във видеото на Звездев по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ