Кекс с кафе и портокалов сироп
Сиропиран кекс с портокалов сок и пласт от нес кафе.
Необходими продукти:
- 1 портокалова кора
- 2 яйца
- 100 г масло на стайна температура
- 200 мл мляко
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно (280 г)
- 1,5 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. инстантно кафе
За сиропа:
- 100 мл портокалов сок
- 80 г захар
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта на блед крем. Добавете маслото, разбийте отново, след това добавете млякото и портокаловите корички и пак разбъркайте.
2. На няколко пъти вкарайте брашното в сместа, след това и бакпулвера. Разбийте добре.
3. Отделете си 4 с.л. от тестото в друг съд и добавете в него кафето. Разбъркайте.
4. Намаслете формичка за кекс. Изсипете 2/3 от сместа в нея, след това разпределете отгоре тестото с кафе и върху него изсипете останалата част от основното тесто.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути. Не отваряйте преди да прецените, че е готово.
6. След изпичане оставете кекса да се охлади добре.
7. Подгрейте портокаловия сок до около 40 градуса и разтворете в него захарта за сиропа. С тази смес докато е още топла залейте студения кекс и оставете да се напои за 30-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ