Кашкавалено-зеленчукова супа
Средно | Порции 6
| Видяна: 2441
Зеленчуци и кашкавал в топла прегръдка.
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 300 г кашкавал
- 3 моркова
- 1 голяма глава лук
- 1,5 л зеленчуков бульон
- 3 ч. л. олио
- 3 с.л. нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и го запържете.
2. Изсипете в тенджера бульона, изчакайте го да заври и добавете запържения лук и нарязаните на кубчета картофи и моркови.
3. Варете около 25 мин. на слаб огън, след което добавете настъргания кашкавал и варете още 5 мин.
4. Когато свалите от огъня, гарнирайте с магданоза, добавете сол на вкус и сервирайте по желание с крутони, препечени филийки или панирани хлебни кубчета с яйце.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ