Каша от кралски печурки и пресен лук
Лесна и бърза рецепта с гъби за всеки начинаещ готвач.
Необходими продукти:
- 250 грама кралски печурки
- 1 връзка пресен лук
- соев сос
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. брашно
- вода
- масло
Начин на приготвяне:
Обожавам печурките, особено кралските, които можете да намерите на пазара в този сезон. Ето и лесното им приготвяне: Измийте хубаво гъбите. Аз го правя по следния начин - в прозрачно пликче поставям гъбите с 1 - 2 лъжици брашно, после наливам вода. Започвам хубаво да раздрусвам плика в продължение на 1-2 минути. После го продупчвам и измивам няколко пъти.
След тази обработка нарежете гъбите на едри шайби, а пресния лук - на дребно. Разтопете в тигана краве масло и започнете да запържвате гъбите като ги разбърквате. Когато омекнат добавете и лука. Накрая добавете малко соев сос и подправките на вкус. Последното действие е да разтворим 2 лъжици брашно в 1 ч.ч студена вода. Изсипете я в тигана и разбъркайте -постепенно ще се появи кафяв на вид и много вкусен сос.
Приятен апетит.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ