Регистрация

Задушени печурки с масло и сирене

Задушени печурки с масло и сирене
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5007

Ордьовър с гъби и бяло грозде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 бели гъби печурки без пънчетата
  • 60 зърна бяло грозде без семки
  • 400 грама сирене Борсин със стайна температура (или друг вид сирене по избор)
  • 1 чашка разтопено масло
  • 2 купички прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Задушете гъбите около 3 минути, обърнете ги нагоре с пънчетата и ги охладете.

2. Наредете гъбите в тава и сложете по едно зърно грозде във всяка гъба.Отгоре сложете по лъжичка сирене „Борсин”, така че да покриете добре гроздето. Отгоре загладете повърхността.

3. Сложете настърган пармезан в една купичка. След това разтопете масло, потопете гъбите една по една в маслото и след това ги оваляйте в пармезана.

4. Загрейте добре фурната до 180 градуса и разстелете хартия за печене.

5. Наредете гъбите върху хартията за печене и ги печете около 10 минути до златистокафяво. Сервирайте докато са топли.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта