Задушени печурки с масло и сирене
Ордьовър с гъби и бяло грозде.
Необходими продукти:
- 60 бели гъби печурки без пънчетата
- 60 зърна бяло грозде без семки
- 400 грама сирене Борсин със стайна температура (или друг вид сирене по избор)
- 1 чашка разтопено масло
- 2 купички прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Задушете гъбите около 3 минути, обърнете ги нагоре с пънчетата и ги охладете.
2. Наредете гъбите в тава и сложете по едно зърно грозде във всяка гъба.Отгоре сложете по лъжичка сирене „Борсин”, така че да покриете добре гроздето. Отгоре загладете повърхността.
3. Сложете настърган пармезан в една купичка. След това разтопете масло, потопете гъбите една по една в маслото и след това ги оваляйте в пармезана.
4. Загрейте добре фурната до 180 градуса и разстелете хартия за печене.
5. Наредете гъбите върху хартията за печене и ги печете около 10 минути до златистокафяво. Сервирайте докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ