Регистрация

Каша от булгур със сметана и масло

Каша от булгур със сметана и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1104

Булгурена каша с масло и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша от 250 мл булгур
  • 2 чаши вода
  • 1 опаковка от 250 мл млечна незаквасена сметана - може и по-нисък процент масленост (около 18%)
  • 20 г масло
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Булгура изсипете в купа и залейте с вода. Измийте хубаво, излейте водата и повторете още 4-5 пъти докато водата се избистри. След това махнете водата финално.

2. Изсипете булгура в сух тиган, сгорещен на умерен към слаб огън и гответе и бъркайте докато се изсуши и леко запече - около 5 минути.

3. Прехвърлете булгура в тенджера, залейте с 2 ч.ч. вода и пуснете да кипва. Щом заври намалете огъня и оставете да къкри 10-15 минути.

4. Налейте сметаната и добавете половината от маслото. Разбъркайте хубаво и варете под капак още 5 минути.

5. Добавете захарта и солта, размешайте и изключете котлона. Оставете под капак за още 15 минути върху котлона.

6. Добавете останалото масло, разбъркайте и сервирайте. Можете да поднесете с още масло, да поръсите с пудра захар, да залеете с мед или мармалад или пък да си харесате солен вариант с натрошено бяло сирене и/или рендосан кашкавал.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта